Waarvoor dient akoestische isolatie?

Zoals de naam het zegt, zorgt akoestische isolatie voor minder geluidsoverlast. Voetstappen, een stoel die verschuift, vallende voorwerpen… Het is aangenamer als de mensen op de verdieping onder u geen last hebben van dergelijke contactgeluiden. Dat kan door tussen de twee verdiepingen een extra akoestische isolatielaag te voorzien.

 

Hoe wordt akoestische isolatie geplaatst?

Tussen de twee verdiepingen wordt een zwevende vloer geïnstalleerd om contactgeluiden te vermijden. Zo worden de betonlaag en de chape dus van elkaar ontkoppeld. De zwevende vloer wordt aangebracht op verend isolatiemateriaal om contact en luchtgeluid zoveel mogelijk te beperken. Op die manier kunnen de dragende en zwevende vloer onafhankelijk van elkaar bewegen. Langs de rand van de vloer wordt een strook isolatiemateriaal aangebracht ter hoogte van de aansluiting tegen de wanden, om rechtstreeks contact met de constructieve delen van de ruimte daar te vermijden.

 

Welke soorten akoestische isolatie bestaan er?

Wij bieden 3 soorten akoestische isolatie aan:

  1. PUR, al dan niet in combinatie met een akoestische mat. Samen zorgen ze voor een verhoogd akoestisch comfort en PUR is bovendien ook een goede thermische isolatie.
  2. Isolerende chape als uitvullaag in combinatie met een akoestische mat voor meer akoestisch comfort en de nodige thermische isolatie.
  3. Thermotec als uitvullaag met een verhoogd akoestisch comfort. Ook thermisch presteert deze isolatie zeer goed. Er is geen akoestische mat vereist.

 

Neem gerust een kijkje op de website van onze twee leveranciers voor meer informatie:

www.insulco.be

www.abriso.com

 

Nivolo geeft u graag professioneel advies over welke chape u nodig heeft voor uw project. Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Vraag een offerte aan

Kan een uitvullaag tijdelijk als vloer worden gebruikt om dan later de afwerkingschape te plaatsen?

Bij gespoten PUR is dit tijdelijk mogelijk, indien deze niet geschuurd werd (lederhuid). Bij een uitvullaag op basis van EPS-korrel of schuimbeton is dit niet aan te raden. De EPS-bolletjes komen terug omhoog, waardoor de mengeling niet meer coherent is.