Welke chape is het meest geschikt voor vloerverwarming?

Laten we met de deur in huis vallen en meteen vertellen welke chape NIET geschikt is voor vloerverwarming, namelijk chape met vezelwapening. Waarom?
Omdat dit soort wapening niet warmtegeleidend is en dat zou zonde zijn van het geld én de energie die wordt verbruikt. Voor vloeren met vloerverwarming heeft u chape met een wapeningsnet of granietwapening nodig.

Het verschil tussen beide is dat u voor chape met wapeningsnet een dispersiemiddel nodig heeft dat aan de chape wordt toegevoegd. Normaal gezien laat de installateur van de vloerverwarming dit achter op de werf, zodat wij dit op onze beurt in de chape kunnen verwerken.

Bij chape met granietwapening van het type fiber compound granit is dit dispersiemiddel niet nodig, omdat dit al in het product is verwerkt. Naast het dispersiemiddel voorziet de installateur van het vloerverwarmingssysteem ook randstroken en PE-folie.

 

Hoe dik moet mijn chape zijn voor vloerverwarming?

Voor chape op vloerverwarming is er een chapelaag van minimum 5 tot 6 cm vereist. Er is ook een maximumdikte, namelijk 10 cm en dikkere laag zal verhinderen dat de chape opgewarmd raakt, waardoor uw warmte volledig verloren gaat. Een ideale dikte is in principe 8 cm.

 

Heeft u nog vragen over chape voor vloerverwarming? Neem gerust contact met ons op.

 

Een offerte aanvragen

Wanneer mag de vloerverwarming opgestart worden?

Na 25 dagen mag de vloerverwarming worden opgestart, steeds in samenspraak met de aannemer van de vloerverwarming én volgens de procedure die de fabrikant voorschrijft.