Wat is PUR-dakisolatie?

PUR-dakisolatie wordt tussen de spanten geplaatst en voorkomt dat er veel warmte verloren gaat via het dak. PUR staat hier voor polyuretheen en wordt steeds vaker gebruikt om daken te isoleren. Hiermee wordt elke kier compleet gedicht.

 

Wat zijn de voordelen van PUR als dakisolatie?

PUR-dakisolatie krimpt na verloop van tijd nooit in of verzakt niet. Bovendien is het materiaal vochtwerend en luchtdicht, en droogt het erg snel. PUR vult ook moeiteloos elke oneffenheid en kan rechtstreeks worden aangebracht. Dat betekent dat het dus niet meer afgewerkt moet worden met een bijkomend damp- en luchtscherm en dat uw dak dus op minder dan één dag compleet kan worden geïsoleerd.

PUR-dakisolatie heeft ook een akoestisch isolerend effect. Tot slot kunt u bij een renovatie vanaf een dikte van 12 cm al een premie krijgen van uw netwerkbeheerder en zo een stuk van uw investering recupereren.

 

Wat is PUR-kruipkelderisolatie?

We weten allemaal dat de temperatuur in de kelder een stuk lager ligt dan boven de grond. Om te vermijden dat die koude het huis binnendringt vanuit de kelder, kunt u uw kelder laten isoleren met PUR. Zo bespaart u ook energiekosten en zorgt u ervoor dat uw huis minder vochtig wordt.

 

Een kruipkelder kan op twee manier geïsoleerd worden:

  • Kelderplafond isoleren
  • Keldervloer isoleren

 

Wanneer welk deel van uw kelder geïsoleerd moet worden, is afhankelijk van de grootte van de kelder. In een kelder waar een volwassene kan staan, kan het plafond geïsoleerd worden, in een kruipkelder of lagere kelder wordt de vloer geïsoleerd.

In de meeste gevallen wordt het plafond geïsoleerd, als alternatief voor vloerisolatie. Logisch ook, want voor de isolatie van het kelderplafond moet er minder uitgebroken worden. Het is ook de beste manier om de warmte in de ruimte erboven te houden. De meest doeltreffende methode is echter zowel vloer als plafond isoleren.

 

Wat zijn de voordelen van PUR als kruipkelderisolatie?

PUR biedt als kruipkelderisolatie tal van voordelen:

  • U krijgt minder snel koude voeten in de winter.
  • PUR kan erg snel worden geplaatst, op één dag tijd.
  • U kunt een isolatiepremie krijgen.
  • U verhoogt de waarde van uw huis, want een geïsoleerde kelder betekent ook een betere EPC-waarde!

 

Nivolo geeft u graag professioneel advies over uw dak- en vloerisolatie. Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Vraag een offerte aan