Wat is Betopor?

Betopor is een isolatiechape met witte of grafiet EPS-parels, al dan niet in combinatie met de Betopor EPS Silver-isolatieplaten. Betopor mag enkel geplaatst worden door aannemingsbedrijf maKs of erkende Betopor-partners. Dit materiaal staat garant voor kwaliteit en correcte isolatiewaardes, is een ATG gekeurd product met vermelding in de EPB-databank.

We onderscheiden vier types:

 

1. Betopor Pro

Betopor Pro wordt ook wel floormix of roofmix genoemd en heeft een Lambdawaarde van 0,085 W/mK. Het is een samenstelling van gerecycleerde EPS-korrels met composietcement, water en toeslagstoffen. Als floormix wordt Betopor Pro enkel gebruikt voor binnentoepassingen. Deze is niet rechtstreeks tackerbaar voor vloerverwarming. De roofmix wordt dan weer voor isolerende helling op platte daken gebruikt.

 

2. Betopor Silver HD 

Betopor Silver HD heeft een Lambdawaarde van 0,064 W/mK en wordt meestal gebruikt op vloeren van appartementen, in combinatie met akoestische vloerisolatie en een zwevende chape. HD staat hier voor High Density, wat inhoudt dat deze variant een grotere sterkte en dichtheid heeft dan de Silver LD.

 

3. Betopor Silver LD

LD staat voor Low Density, wat betekent dat Betopor Silver LD vederlicht is met een draagkracht van 12 ton/m2. Deze variant is ideaal om rechtstreeks vloerverwarming op te tackeren.

 

4. Betopor Silver Plus

En tot slot is er nog Betopor Silver Plus, dit is een pakket met als uitvullaag Betopor Silver LD + Betopor EPS Silver isolatieplaat.

 

Advies nodig over Betopor of graag een offerte? Neem contact met ons op.

 

Vraag een offerte aan