FAQ

Hieronder vindt u een selectie van de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Contacteer ons gerust, we staan u graag te woord.

Randstroken, ook wel randisolatie, worden tussen de muur geplaatst en dient voornamelijk om contactgeluid en spanning op te vangen.

Nee, absoluut niet. De vloerder zal dit doen nadat hij de vloerafwerking heeft geplaatst.

Een PE- of PVC-folie vormt een waterkerende laag die het vocht tegenhoudt.
We hebben het dan over vocht dat van een muur of vloerplaat in de chape kan dringen én omgekeerd.
PE-folie ligt los op de vloerplaat en wordt dus gebruikt bij zwevende en niet-hechtende chape.

Na drie à vier dagen mag u de chape voorzichtig betreden, op voorwaarde dat u (isolatie)platen legt om op te stappen. Zo verdeelt u het gewicht en voorkomt u dat u de chape beschadigt. Na tien dagen mag u gewoon lopen over de chape en kan er zelfs al op gewerkt worden.

Dat hangt af van het type vloer dat u zult plaatsen.

Bij een keramische tegelvloer is de bindingstijd belangrijk.
Reken hiervoor op 21 à 28 dagen. Daarna mag u er tegels op plaatsen.

Een vochtgevoelige vloer zoals parket of laminaat kunt u daarentegen pas plaatsen als de chape droog is. De droogtijd van chape bedraagt gemiddeld 1 week per centimeter chape plus een extra week. Zo moet een chape van 7 cm 8 weken drogen.

Uiteraard is dit ook allemaal afhankelijk van de weersomstandigheden.

Omdat PUR op een droge, vet- en stofvrije ondergrond hecht. Zodra er stof aanwezig is, kan die hechting niet meer gegarandeerd worden.

Nee, de werf dient ons in dat geval enkel borstelschoon te worden aangeleverd.

Het is ten zeerste afgeraden om een bouwdroger te gebruiken om het drogingsproces te versnellen. Het vocht in de chape dient immers om het cement te doen binden met het zand. Een geforceerde droging zou verzanding van de chape en mogelijk zelfs barsten kunnen veroorzaken.

Na 25 dagen mag de vloerverwarming worden opgestart, steeds in samenspraak met de aannemer van de vloerverwarming én volgens de procedure die de fabrikant voorschrijft.

Wij adviseren steeds een droogtijd van ongeveer een week, afhankelijk van de werfsituatie.

Bij gespoten PUR is dit tijdelijk mogelijk, indien deze niet geschuurd werd (lederhuid). Bij een uitvullaag op basis van EPS-korrel of schuimbeton is dit niet aan te raden. De EPS-bolletjes komen terug omhoog, waardoor de mengeling niet meer coherent is.

Voor het gelijkvloers is een premie van € 6/m² mogelijk voor minimaal Rd 2,0. Op het dak of de zoldervloer bedraagt de premie € 4/m² voor minimaal Rd 4,5.

Nee, de ondergrond moet minstens 5°C zijn.

In principe moet er steeds water en elektriciteit zijn, maar onze vrachtwagens zijn uitgerust met een stroomgroep, zodat we toch kunnen werken indien er geen elektriciteit aanwezig zou zijn.

Voor een klassieke zand-cementchape dient er een dikte van minimum 6 cm beschikbaar te zijn.

Indien er minder opbouw is kan er eventueel met een granietwapening gewerkt worden en een hechtlaag polybond tot een dikte van 4 cm.

Voor diktes tussen 3 à 5cm kunnen we eventueel gebruik maken van een vloeichape.

De test is een vorm van kwaliteitscontrole. Hierdoor zijn we kritisch op ons eigen werk en wordt alles tot in de puntjes voorbereid voor de klant.

Dit zorgt er voor dat:

  • Er minder bugs zijn,
  • Er minder vragen volgen na de opleiding,
  • Er geconcentreerd wordt op de belangrijke zaken.