Wat is CHAPE en waarvoor dient het?

Chape, of ook wel ondervloer of dekvloer genoemd, bestaat uit een mengsel van grof zand met cement en water. Deze mengeling doet dienst als ondergrond voor tal van vloerafwerkingen en -bekledingen. Het dient dus als ondergrond voor diverse vloeren. Daarom moet de chape dan ook op een stevige draagvlakte geplaatst worden, een bepaalde dikte hebben en vlak zijn. Om de gewenste vlakheid en hoogte van de vloer te behalen of als isolerende ondergrond voor vloerverwarming, wordt er tussen de dekvloer en betonplaat ook soms een uitvullaag geplaatst.

Daarnaast kan de dekvloer ook een andere functie hebben zoals het verdelen van de vloerbelasting op de vloer met vloerverwarming, de isolatielagen etc. Aangezien het de bedoeling is dat deze ondervloer uw vloer onafgebroken blijft dragen, kiest u dan ook het best voor kwaliteit.

Naast het verkrijgen van de gewenste hoogte en het zorgen voor een stevige en vlakke ondergrond, heeft het ook nog een isolatiefunctie en beschermt het de onderliggende leidingen van je huis of gebouw.

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan.

DE VERSCHILLENDE SOORTEN CHAPE GENT

Chapes of dekvloeren kunnen we in drie grote categorieën onderverdelen, namelijk:

  • Hechtende chape: wordt rechtstreeks op het grondvlak aangebracht;
  • Niet-hechtende chape: wordt gescheiden van het oppervlak door een waterwerende laag
  • Zwevende chape (altijd gewapend): wordt gescheiden van het oppervlak of grondvlak door zowel een isolatielaag als een waterwerende laag. Dit type wordt steeds geplaatst bij vloerverwarming.
LAAT UW CHAPE IN GENT PLAATSEN DOOR EEN PROFESSIONAL

Nivolo heeft een jarenlange ervaring in het plaatsen van chape en bouwde door de jaren heen dan ook een ongeëvenaarde expertise op.

Heeft u een project in Gent en nood aan professioneel en technisch advies? Dan gaan wij met plezier samen met u op zoek naar een geschikte oplossing.

Alvorens de werkzaamheden starten, komen we lang op de werf om te bekijken wat u precies nodig heeft. Vervolgens bezorgen we u een vrijblijvende offerte met een duidelijk en transparant kostenoverzicht en volgen we uw project van A tot Z nauwkeurig op. Meer weten over Nivolo? Bekijk dan even onze over ons – pagina.

Of neem een kijkje bij onze verschillende specialisaties:

Chape Gent - Gratis offerte
Vraag hieronder uw gratis offerte aan voor chape regio Gent. Neem vrijblijvend contact met ons op.